Dron HUBSAN H502S specifikacija:

Material: Plastic, Alloy
Baterija: Li-Po 7.4V 610mAh
Vreme leta: 12 minutes
Vreme punjenja paterije: 150 minutes
Frekvencija: 2.4GHz & 5.8GHz
Upravljački domet: > 250 meters
Kamera: 720p

.

DRON CENA – 24,990 rsd – H502S FPV X4 – EKSPEDICIjA VEB – ŠOP

.

POGLEDAJTE KOMPLETNU PONUDU DRONOVA

Hubsan je svetski poznat proizvođač dronova. Danas ćemo se pozabaviti jako interesantnim modelom Hubsan H502S. U principu, radi se o svedenoj verziji popularnog H501S modela. Ali vest je sjajna, cena je drastično smanjena, a većina naprednih opcija je i dalje prisutna. Ovo je odlična prilika za sve koji žele skoro profesinalni dron po jako pristojnoj ceni – za svetske razmere, rekli bi budžetskoj.

HUBSAN H502S REVIEW
 • Dizajn- 8/10
 • Baterija – 9/10
 • Funkcije- 10/10
 • Lakoća korišćenja – 8/10

Ukratko

Prednosti: najpovoljniji dron sa prati me funkcijom. U pitanju je odlična ponuda u odnosu ono što plaćam – ono što dobijam.  Poseduje gomilu zgodnih opcija: zaštita od gubitka signala, povratak na mesto polaska, kontrola visine. Maksimalno vreme leta i domet upravljanja na osom modelu je definitivno iznad proseka.

Pogodan je model i za početnike i za iskusne dronere, koji traže mali ali sposoban dron. Ono što impresionira je stabilnost i preciznost prati me funkcije.

Dobro je znati:

 • Ovaj dron ne zahteva FAA registraciju. Težina mu je 155 grama.
 • H502S poseduje GPS, što znači da ćete morati sačekati nekoliko sekundi pre nego što ga pošaljete da leti. Potrebno je neko vreme da dron i upravljač uhvate GPS lokaciju, ali to je veoma kratko vreme i jedostavna operacija.

ŠTA DOBIJATE U KUTIJI?

Hubsan H520S je spreman za letenje. Potrebno je ubaciti baterije i proveriti šrafove, nako toga može u nebo. Još jedna stvar koju treba napomenuti jedron baterija da dronu treba kalibracija pre nego što se pusti u let. Proces je relativno jednostavan i neće Vam trebati više od minuta ili dva da završite posao. Informacije prikazane na upravljaču će vas voditi kroz proces. Možete pogledati vide na kraju članka sa detaljnim uputstvima za kalibraciju.

Ono što ćete videti kada otvorite kuti je:

 • 1 x Hubsan H502S (sa baterijom 2S 610 mAh LiPo sa JST konektorom)
 • 1 x Upravljač sa 4.3″ FPV monitorom (koristi 4xAA baterije koje nisu u paketu)
 • 1 x Punjač
 • 4 x Rezervna propelera (2 CW, 2 CCW)
 • 1 x Šravciger
 • 1 x Uputstvo za korišćenje

 

Dizajn i izdržljivost

Dizajn je veoma moderan. Prilično je minimalistički bez suvišnih detalja. Težina od 155 grama je neverovatna. Kvalite izrade je na zavidnom nivou, ne zaostaje za profesionalnim modelima. Dobra stvar kod Hubsan-a je težnja ka modularnom dizajnu tako da lako možete promeniti delove koji se eventualno pokvare. Čai i motor! Menjanje propelere je jako jednostavno, kao i na većini drugih dronova. Da ne zaborazimo upravljač, i on je takođe modularan. Postoje predviđeni otvori za instalaciju unapređenih antena 2.4G i 5.8G.

KAMERA

h502s-cameraHubsan H502S je opremljen 720p kamerom. Kvalitet snimaka uopšte nije loš. Uzimaući u obzir cenu modela u poređenju na konkurenciju, mogli bi reći da je odličan, u cenovnom rangu kvalitet kamere je u samom vrhu! Snimci formata 720p izgledaju prilično dobro i stabilizacija kamere radi prilično dobro. FPV kvalitet kakođe zadovoljava.

 

UPRAVLJAČ

Upravljač ima na sebi veliki 4,3 “ LCD ekran rezolucije 640px x 480 px. Najvažnije informacije vezane za let su prikazane na ekranu. Možete pratiti: GPS lokaciju i za dron i za upravljač, stanje baterije, brzinu, visinu, pravac kretanja kao i trenutni nagib i okret.  Sve informacije su veoma zgodne, samo treba imati jednu stvar na umu. Neophodne su 4 AA baterije kako bi se napajao ovakav upravljač. Zbog svog velikog ekrana, upravljač će isprazniti baterije za 3-4 leta. Alternativa može biti nabavka h502s-dron upravljacpunjivih AA baterija i punjača.

PERFORMANSE LETA DRONA

Stabilnost Hubsan H520S impresionira. Funkcija održavanja visine radi veoma dobro i kada se aktivira možete se u potpunosti fokusirati na kameru. Povratak na mesto polaska i funkcije praćenja takođe dobro rade. Imate pravo da budete skeptični u ispravnost rada funkcije prati me, na ovako jeftinommodelu, ali ovaj dron će Vas u potpunosti razuveriti. Funkcija drona – prati me – najbolje radi na razdaljini od 10 metara. Kada se krećete polako, neće uložiti puno truda da vas zadrži u centru kadra, kada se ubrzate, počnete da trčite, zadržaće vas u fokusu svo vreme.

VREME LETA I UDALJENOST UPRAVLJANJA

Deklarisano vreme leta Hubsan H502S je 12-13 minuta. Ovaj dron može leteti toliko, ali ukoliko se radi o neagresivnom letu. Ukoliko upravljate letom umereno agresivno, možete koristiti dron 10 – 11 minuta.

Ovaj dron se zaista može upravljati sa udaljenosti veće od 250 m. Ukoliko upravljate na čistini to je u redu, ali ukoliko ga vozite po gradu, bolje ga držite na oku.

Zaključak

Ukoliko je namera Hubsana bila da napravi dron po povoljnoj ceni, sa opcijom prati me, dobrom kamerom i performansama letenja – definitivno je to i uspeo.

DRON CENA – H502S FPV X4 – EKSPEDICIjA VEB – ŠOP
Dronovi cena